pondelok 2. januára 2012

Ochrana proti hmyzu


Dnes si skúsime zhrnúť možnosti,  ktoré máme pri riešení problému zvanej hmyz. Každý z nás sa už stretol s dotieravým hmyzom, ako sú komáre, rôzne muchy, mušky pavúky a rôzny iný lezúci či lietajúci hmyz. Nikto z nás asi nemá veľkú radosť, ak sa pozabudne pri vetraní a hlavne v nočných hodinách nechá otvorené okno, či dvere a popritom aj v miestnosti svieti. Veľmi rýchlo sa však zbadá, a to hlavne vtedy, ak mu v miestnosti začnú lietať všelijaké  motýle, muchy, komáre a pod. Každý z nás je samozrejme háklivý na takýchto návštevníkov inak, určite sa nájdu ľudia, ktorým to nevadí, ale nájdu sa aj takí, ktorí nepôjdu spať skôr, ako nevyženú všetkých nechcených návštevníkov.



Čo sa týka protihmyzovej techniky, existujú riešenia skoro na všetky možné typy okien, dverí a prístreškov od základných sieťok proti hmyzu až po zložité technické riešenia veľkých plôch a špecifických atypických riešení.



Medzi základné typy pri okenných riešeniach patria pevné hliníkové rámy, rolovacie sieťky proti hmyzu a plisse sieťky proti hmyzu.



Pri dverových riešeniach sú technické možnosti veľmi podobné, vyznačujú sa len iným použitým materiálom, keďže dverové sieťky plnia hlavne funkciu ak ďalšie dvere .



Čo sa týka použitej sieťoviny,  vždy je dôležité dbať na správny výber, kvalitné prevedenie sa nezaobíde bez použitia takej sieťoviny, aby ju nebolo potrebné chrániť buď pred zimou, alebo pred vysokými teplotami. Takéto požiadavky spĺňa použitie pogumovaného sklotextilného vlákna.



Zároveň je dôležité myslieť aj na dlhú životnosť celého riešenia, takže pri výbere výrobcu a použitých materiálov vyberajme hlavne z materiálu hliník a ak je to možné, čím hrubší hliník, tým pevnejšia konštrukcia. Tým mám namysli používanie extrudovaného 2mm hliníku.



Čo sa týka farebných možností,  základné farby sú biela a tmavo hnedá, firmy ktoré sa komplexne zaoberajú protihmyzovou technikou vedia v ísť v ústrety zákazníkovi a ponúkajú striekanie do rôznych farebných škál, jednou z najlepších riešení je striekanie práškovou farbou do stupnice RAL. Prášková farba sa vyznačuje dlhou životnosťou a kvalitným spracovaním.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára